Skip to main content

Inspiratie over rouwvervoer

Onderweg met de uitvaartbus

De uitvaartbus geeft je de mogelijkheid om de overledene samen weg te brengen. Het is heel bijzonder om dit met familie en dierbare vrienden te doen. Onderweg raak je vanzelf met elkaar in gesprek, soms houdt de echtgenoot nog een praatje of laat een van de kinderen foto’s rondgaan. Er ontstaat een intieme sfeer.
De uitvaartbus brengt je van huis naar de begraafplaats, het crematorium of een alternatieve locatie. Als de receptie daarna elders is, brengt hij je ook daarnaartoe. Ten slotte brengt de uitvaartbus je weer naar huis. Zo wordt de reis een belangrijk onderdeel van de gehele dag van afscheid.
uitvaartbus voor 24 personen
Een ervaring:
"Het wegbrengen van een geliefde in een rouwauto vonden wij altijd iets treurigs hebben. Daar gaat je dierbare dan, voor de allerlaatste keer, in een limousine met vreemden. Gescheiden van zijn geliefden, die in volgauto’s zitten. In de uitvaartbus ben je samen, heb je nog wat tijd onderling.
Met onze overleden moeder hebben we de stad doorkruist. We reden langs ons ouderlijk huis en langs andere betekenisvolle plekken uit haar leven. Dat riep allemaal herinneringen en anekdotes op. Een mooie, intieme wijze om met haar naar het definitieve afscheid te gaan."