Inspiratie over rouwvervoer

Onderweg met de uitvaartbus

De uitvaartbus geeft de mogelijkheid om met een kleine groep (maximaal 15-24 personen) de overledene samen weg te brengen. Van het huis of het uitvaartcentrum naar de afscheidsbijeenkomst, de begraafplaats of het crematorium. En als de receptie daarna ergens anders is, brengt de uitvaartbus je ook daarnaartoe. En ten slotte terug naar huis. De uitvaartbus kan een belangrijk onderdeel zijn van de gehele dag van afscheid.
uitvaartbus voor 24 personen
Een ervaring:
"Het wegbrengen van een geliefde naar begraafplaats of crematorium vonden wij altijd iets extra treurigs hebben bij het al aanwezige verdriet. Daar gaat je dierbare dan. Voor de allerlaatste keer. In een limousine met vreemden. Gescheiden van de geliefden in de volgauto’s. In de uitvaartbus ben je samen. Is er nog wat extra tijd onderling. Je maakt gelijkertijd hetzelfde mee.
Met onze overleden moeder hebben we de stad doorkruist. Zijn we langs haar, ons ouderlijk, huis gereden. Langs betekenisvolle plekken uit haar leven. Aldus herinneringen en anekdotes oproepend. Een mooie, intieme wijze om met haar naar haar definitieve afscheid te gaan."
Copyright © 2018 - De Ode - Alle rechten voorbehouden