Inspiratie over rouwvervoer

Een uitvaart over het water

De boot leent zich prachtig voor rouwvervoer, zeker in Amsterdam. Een boottocht kan een zekere rust geven omdat het vaartempo over het algemeen laag ligt. Door de intieme setting raak je vanzelf met elkaar in gesprek, worden er vele herinneringen gedeeld.
Je kunt de overledene over het water wegbrengen met je eigen boot, of je laten varen op een salonboot of sloep. Hier laten we verschillende voorbeelden van zien.
uitvaart over het water Amsterdam
uitvaart salonboot Amsterdam
varen bij de uitvaart Amsterdam
Verschillende ervaringen:
salonboot amsterdam uitvaart
familie uitvaart salonboot amsterdam
uitvaartstoet over de Amstel in Amsterdam
"We zijn heel tevreden over deze mooie, intieme en rustige tocht naar de laatste rustplaats van Matthijs. Het water was zijn passie, vanaf zijn vroege jeugd. Het was zijn toekomstdroom om verder te leven op het water. Hem te kunnen vergezellen op de boot, met een aantal intimi, was bijzonder. We vervoerden hem over het IJ en door de grachten. Vrienden en familie kwamen in volgboten met ons mee. Er was ruimte om te praten, er was echt contact en er was rust."
uitvaart Amsterdam eigen sloep
"Toen Joost, mijn man en de vader van onze zonen, overleed, wilden we hem in elk geval via het water vervoeren. We woonden al jarenlang in een ark op de Amstel en de herdenkingsbijeenkomst zou plaatsvinden in de roeivereniging vlakbij. Samen voeren we er op een sloep naartoe. Na het gezamenlijk afscheid brachten we Joost met z’n drieën in een geleende bestelwagen naar het crematorium.”
"Omdat mijn man gek was op varen hebben wij graag gebruik gemaakt van de mogelijkheid die de Ode ons bood om de weg naar crematorium de Nieuwe Noorder per boot af te leggen. Wij stapten op bij roeivereniging De Amstel en vandaar voeren wij in anderhalf uur een hele mooie route met de familie bij elkaar naar Noord. Toen wij aankwamen zagen wij al op grote afstand een heleboel mensen op de steiger staan wachten wat ons heel veel deed."
Copyright © 2018 - De Ode - Alle rechten voorbehouden