Skip to main content

Inspiratie over rouwvervoer

Een uitvaart over het water

De boot leent zich prachtig voor rouwvervoer, zeker in Amsterdam. Het is bijzonder hoeveel rust het water geeft. Samen aan boord kun je makkelijk stil zijn, maar raak je ook vanzelf met elkaar in gesprek en komen er vele herinneringen naar boven.
De boottocht duurt meestal een uur tot anderhalf uur. Je kunt een mooie vaarroute kiezen, door de grachten naar de Amstel, en dan langzaam verder over de rivier naar Zorgvlied. Of je vaart over het IJ, door de sluis naar de Nieuwe Noorder toe. Op de salonboot zijn er als je wilt hapjes en drankjes van het huis. Als je met je eigen boot vaart, of op een sloep, neem je misschien je picknickspullen mee.
Het is fijn om een dierbare echt weg te brengen. Het opstappen, het aanmeren en het aan boord brengen van de kist, het zijn allemaal waardevolle momenten. Soms varen vrienden en familie op andere boten in het kielzog mee.
eigen sloep voor uitvaart Amsterdam
uitvaart over het water Amsterdam
varen bij de uitvaart Amsterdam
Een ervaring: de uitvaart van Mattijs met een stoet salonboten
salonboot amsterdam uitvaart
familie uitvaart salonboot amsterdam
uitvaartstoet over de Amstel in Amsterdam
"We zijn heel tevreden over deze mooie, intieme en rustige tocht naar de laatste rustplaats van Matthijs. Het water was zijn passie, vanaf zijn vroege jeugd. Het was zijn toekomstdroom om verder te leven op het water. Hem te kunnen vergezellen op de boot, met een aantal intimi, was bijzonder. We vervoerden hem over het IJ en door de grachten. Vrienden en familie kwamen in volgboten met ons mee. Er was ruimte om te praten, er was echt contact en er was rust."
Een ervaring: de uitvaart van Joost met een eigen sloep
uitvaart Amsterdam eigen sloep
"Toen Joost, mijn man en de vader van onze zonen, overleed, wilden we hem in elk geval via het water vervoeren. We woonden al jarenlang in een ark op de Amstel en de herdenkingsbijeenkomst zou plaatsvinden in de roeivereniging vlakbij. Samen voeren we er op een sloep naartoe. Na het gezamenlijk afscheid brachten we Joost met z’n drieën in een geleende bestelwagen naar het crematorium.”