Inspiratie over kisten, manden, wades en urnen

< Terug naar overzicht

Zelf de kist maken

In onze catalogus vertellen we waar je aan moet denken als je zelf een kist wilt timmeren. En ook de mogelijkheid hoe je, als je geen ervaring of werkplaats hebt, toch een kist kunt maken.
We laten hier een aantal mooie voorbeelden van zelfgemaakte kisten zien.
Deze kist is gemaakt door een goede vriend van de overledene. Met een dakje van schelpen omdat ze zo van het strand hield.
Deze kist is gemaakt door de vrienden van de overledene. Ze hebben daarvoor materiaal gebruikt dat al jarenlang in de buurt van de overledene 'rond zwierf'.
Een ervaring:
"Mijn vader verzamelde boeken. Zijn woonboot stond er vol mee. Het idee van een eigen kist maken sprak me heel erg aan omdat geen enkele kist die je kan kopen klopte bij mijn vader. Toen we besloten boeken van mijn vader uit te delen op zijn afscheid kwamen vanzelf de boekenplanken vrij waarmee ik de kist heb gebouwd. Mijn vader zou een plekje krijgen tussen zijn zelf gebeitste planken, tussen de planken waarop ooit honderden van zijn zelf uitgezochte boeken stonden. Ik sprak een vriend die eerder voor zijn eigen moeder een kist had gemaakt en die vertelde me: "Het is helemaal niet moeilijk om te maken, maar doe het niet alleen, want het is een heel bijzonder maar ook emotioneel proces." Ik voelde tijdens het maken dat het goed was. Het is fijn iets heel concreets voor je vader te kunnen doen en ik weet ook zeker dat hij het te gek vind dat ik zijn kist heb gebouwd."
Deze kist is gemaakt door de zoon van de overledene. Aangezien hij geen timmerman is had hij hulp.
Copyright © 2018 - De Ode - Alle rechten voorbehouden