Skip to main content

Kies een kist

karton-doodskist

Kartonnen doodskist

Als een eenvoudige uitvaartkist goed genoeg is. Zeker als deze kist duurzaam gemaakt is, met oog voor het milieu. En we die boom gewoon kunnen laten staan.
Als je een groenere uitvaart wilt is een kartonnen kist voor begrafenis, natuurbegrafenis of crematie geen gekke keus.
karton doodskist
De kartonnen platen waarvan deze graf - en crematiekisten worden gemaakt zijn samengesteld uit gerecyclede en biologisch afbreekbare materialen. De productie is CO2 neutraal. Voor deze kist hoeft dus geen boom te worden gekapt.
Met een kartonnen uitvaartkist kan je door de regen lopen of er even natte bloemen op leggen. De kist is spatwater bestendig. De bodem heeft een stevige waterwerende plaat en is aan de binnenkant bedekt met een composteerbare waterdichte folie.
kartonnen uitvaartkist binnenkant
De kartonnen kist kan tot max.150 kilo belast worden en weegt zelf ongeveer 13 kilo. In tegenstelling tot een ‘stijve’ houten uitvaartkist buigt het karton iets door, de onderkant en zijpanelen kunnen zonder probleem een beetje bol staan.
Een kartonnen uitvaartkist ‘puur’ kost als de Ode uitvaartbegeleiding de uitvaart verzorgt 375,00 incl. bezorgkosten. Dat is misschien meer als je verwacht als je aan een kartonnen kist denkt; dat komt omdat er relatief nog weinig van verkocht worden in Nederland. De kist wordt geheel in Nederland geproduceerd door FAIR Coffins een 'sociale' onderneming uit Nijmegen
kartonnen uitvaartkist wit
Hier vind je meer inspiratie voor een groene uitvaart.