Skip to main content

Inspiratie over de Ode

De Ode picknick

Soms ontmoeten we mensen waarvan we denken: wat zou het goed zijn als die twee hun ervaringen zouden kunnen delen. Nabestaanden die allebei op jonge leeftijd hun partner verliezen. Of hun moeder of een kind. In de zomer van 2016 organiseerden we een picknick in Gedenkplaats Fort Nigtevecht.
Iedereen die de Ode in de afgelopen vijf jaar bij een uitvaart had begeleid was welkom. In de uitnodiging vroegen we of ze het lievelingsgerecht van hun dierbare overledene wilden meenemen. En een portretfoto van diegene.
Er vulde zich een rijke tafel met de meest uiteenlopende gerechten. De een kwam met appeltaart, de ander met quiche, een derde met worstenbroodjes. Wie dat wilde vertelde even kort iets over wat hij had klaargemaakt en voor wie. Dat waren mooie, grappige en ontroerende verhalen. De sfeer was heel intiem, het ijs was meteen gebroken.
picknick de Ode uitvaart
de Ode uitvaart picknick
herinneringsslinger aan boom
Na een heerlijke maaltijd gingen we naar buiten. Daar bonden tot slot alle foto’s met een lint om een boom. Dat was een feestelijk einde van een hele bijzondere middag.