over de ode
020 4190882 dag en nacht bereikbaar

Over de Ode uitvaartbegeleiding in Amsterdam

Ieder die dat wil, jong of oud, kan meedenken en meehelpen bij het organiseren van een afscheid. Een uitvaart begeleiden betekent voor ons: goed samenwerken. Luisteren, ideeën aanreiken, eigen inbreng stimuleren en ondersteunen bij de uitvoering daarvan. Op de achtergrond wanneer het kan en op de voorgrond wanneer het moet. Om samen met u van het afscheid iets moois, warms en waardevols te maken. Nicole, Walther, Mette, Riet en Caroline stellen zich voor. Nicole en Walther zijn de eigenaren. Mette, Riet en Caroline werken als zzp’ers al jaren met de Ode samen.

Nicole Capaan

Mijn eigen uitvaart
Het lijkt me mooi als ik na mijn overlijden in doeken gewikkeld word, en er bij het afscheid heel informeel herinneringen gedeeld worden met elkaar. Mocht je tegen die tijd kunnen kiezen voor het laten composteren van je lichaam, dan is dat iets voor mij. Zodat wat er van mij rest nadien als tuinaarde gebruikt kan worden.

Walther Carpaij

De kunst van het afscheid nemen
In 1989 begin ik na de Gerrit Rietveld Academie met Nicole Capaan een ontwerpbureau voor grafmonumenten. We kwamen met veel nieuwe ideeën. In 1996 begonnen we Uitvaartonderneming de Ode. Inmiddels komen nabestaanden zélf met ideeën. Een voordeel van mijn achtergrond: ik zal niet gauw iets afwijzen omdat het ongebruikelijk is.

Mette van der Sijs

Mijn werk gaat over het leven
Juist als de dood dichtbij komt lijkt er veel oog voor het leven te zijn. Het valt me op hoeveel liefde er kan zijn rond het sterven en het regelen van de uitvaart, als het definitieve van het afscheid tot iedereen doordringt. Ondanks alles wordt er veelal in liefde losgelaten. Het is ronduit prachtig dat ik daar bij kan zijn.

Riet Willems

Stap voor stap
Ik vind het prettig om mensen stap voor stap door het regelen van een uitvaart heen te loodsen. Ik zal je dus niet op dag één overstelpen met informatie over alle te nemen besluiten. Zo krijg je de tijd om met elkaar te overleggen en tot eigen keuzes te komen. Keuzes die bij de persoon passen die overleden is en bij de nabestaanden.

Caroline van Wensen

Ik wil een rustpunt zijn
Mijn belangstelling voor dit werk is voortgekomen uit mijn vrijwilligerswerk bij hospice ’t Veerhuis in Amsterdam. Ik werk graag voor de Ode omdat het kleinschalig is, persoonlijk en betrokken. Voor de naasten wil ik een rustpunt zijn tijdens een hectische periode waarin veel geregeld moet worden.

Bestel het boek

25 Jaar de Ode uitvaartbegeleiding. Bekijk en bestel de jubileumuitgave ‘Loslaten in liefde’. Met meer dan150 uitvaartfoto’s het persoonlijke afscheid in beeld gebracht.

Inspiratie

Wat ons inspireert
Copyright © 2018 - De Ode - Alle rechten voorbehouden