wilsbeschikking
020 4190882 dag en nacht bereikbaar

Uitvaart regelen bij leven

Mijn eigen uitvaart
Uw eigen uitvaart overdenken en bespreken. Er zijn leukere dingen. Toch kan het helderheid geven en rust scheppen. Bij uzelf én uw naasten.
Uitvaartwensen vastleggen
Maak een vrijblijvende afspraak voor het bespreken van uw ideeën en vragen. Ontvang een begroting van kosten die aansluit bij uw wensen. U bent welkom in onze zaak op het KNSM-eiland in Amsterdam. Is dat fysiek voor u niet te doen dan komt een van ons bij u thuis. Telefoon (020) 4190882.
Kennismakingsgesprek
Wilt u een paar uitvaartondernemingen met elkaar vergelijken maak dan met elk van hen een afspraak. Leg uw wensen, vragen en twijfels aan hen voor en u merkt direct hoe daarop gereageerd wordt, waar u het meeste aan heeft en bij wie u zich het meeste op uw gemak voelt.

Mijn eigen uitvaart regelen Inspiratie

ode-kaartje.jpg

Uitvaartwensen bespreken met De Ode

Uw eigen uitvaart overdenken en bespreken. Er zijn leukere dingen. Toch kan het rust scheppen. Bij uzelf én uw naasten. Maak een vrijblijvende afspraak voor het bespreken van al uw ideeën en vragen. Ontvang een begroting van kosten die aansluit bij uw wensen. Wij ontvangen u graag in onze zaak op het KNSM-eiland in Amsterdam. Is dat lastig dan komt een van ons bij u thuis.

In de tafel bij De Ode zijn stenen verwerkt. Het kan soms prettig zijn om tijdens het gesprek de stenen vast te pakken, op te nemen en weer terug te zetten.

uitvaartwensen bespreken met De Ode

death-over-dinner-2.jpg

Death Over Dinner, een stappenplan om over de dood te praten

Hoe willen we sterven? In de Verenigde Staten is een methode bedacht om dit met vrienden en familie te bespreken tijdens een etentje. Een stappenplan, smakelijk in beeld gebracht. Wel in het Engels. Wij vinden het inspirerend.

http://deathoverdinner.org/

Death Over Dinner

herinneringen-verzamelen.jpg

Herinneringen verzamelen

Er zijn verschillende manieren om een herinneringen te verzamelen. Je kunt bijvoorbeeld iemand vragen om degene die gaat overlijden te interviewen en deze vehalen te bundelen in een mooi boek. Maar je kunt natuurlijk ook zelf herinneringen verzamelen en deze samenvoegen in een boek of een website.

Een andere mogelijkheid is om een fotograaf te vragen om een tijdje 'mee te lopen'. Er kan dan een fotoverslag ontstaan. Een fotograaf waar De Ode regelmatig mee samenwerkt is Jacqueline Dersjant.

Je kunt natuurlijk de mensen in jouw omgeving vragen om een herinnering op te schrijven. Met de verzamelde herinneringen kun je zelf een mooi boek maken.

herinneringen verzamelen

opruimen-voor-je-doodgaat.jpg

Opruimen voor je doodgaat, de edele Zweedse kunst van Döstädning

Döstädning is het Zweedse gebruik om je materiële bezittingen te ordenen tegen het einde van je leven. Het is een manier om je nabestaanden nergens mee op te zadelen, maar ook een ritueel dat je helpt om te reflecteren op je leven – of dat nou binnenkort op zijn einde loopt of nog bij lange na niet. Wat laat je achter aan materiële bezittingen als je er zelf niet meer bent? Wat zegt dat over jou? En zou je daar dan maar niet beter zelf de regie in nemen? Door de erfstukken te scheiden van de rommel, orden je ook de waardevolle herinneringen.

Opruimen voor je doodgaat is een praktische gids die je helpt inventariseren wat écht belangrijk is, om zo comfortabel en stressvrij mogelijk met je bezittingen om te gaan. Margareta Magnusson bespreekt het proces van herinneren, ouder worden en de dood op verrassend vrolijke wijze, en laat zien dat döstädning een ontroerende en waardevolle methode is die jou of iemand die je liefhebt kan helpen om al het geluk te vieren dat een mens in een leven verzamelt.

Opruimen voor je doodgaat, een methode

ode-moodboard.jpg

Een moodboard met uitvaart ideeën maken

Een moodboard is een visualisatie van een concept, idee, gedachte of gevoel. Het is een hulpmiddel waarmee je keuzes kunt maken en waarmee je doel of wens tastbaarder wordt: je verzamelt allerlei afbeeldingen en teksten die de sfeer en inhoud van het doel dat je wilt bereiken, weergeven. Een moodboard maken voor de uitvaart is misschien een leuk idee. Een van de grootste moodboards is Pinterest. Hier kun je een moodboard maken maar je kunt hier ook andermans verzamelingen zien.

De Ode heeft een flinke verzameling inspirerende moodboarden.

een moodboard maken

buro-mij.jpg

Buro Mij

Maureen Joyce van Buro Mij begeleidt mensen die komen te sterven. Begeleiding is ook mogelijk voor de mensen die hier (dagelijks) dicht bij betrokken zijn zoals de partner, kinderen, naaste familie, vrienden en buren/collega’s. Er kunnen gesprekken gevoerd worden met alleen de familie die óf meer informatie willen over wat hen te wachten staat óf hoe zij zich met elkaar kunnen verhouden en voorbereiden op het onvermijdelijke einde. Bijvoorbeeld wanneer de verhoudingen verstoord zijn kan het prettig zijn met een derde te spreken. Samen met Maureen kan er aldoende ruimte geschept worden zodat ieder een plek krijgt.

Buro Mij

Copyright © 2018 - De Ode - Alle rechten voorbehouden