Skip to main content
eerste stappen uitvaart met de de ode

Voor een persoonlijk afscheid op Zorgvlied

De Ode, uitvaartbegeleiding regelt begrafenissen en crematies op Zorgvlied. Op deze pagina vindt u een introductie over de begraafplaats, de aula’s en het crematorium. Wilt u meer weten over de Ode kijk dan op onze homepagina.

Begraafplaats Zorgvlied

Begraafplaats Zorgvlied is in 1870 aangelegd als romantische Engelse landschapstuin. Verspreid staande bomengroepen, intieme hoekjes en onverwachte doorkijkjes. Zorgvlied is bekend vanwege de sfeervolle ligging aan de Amstel. Bij een uitvaart kan de overledene er met de boot naar toe. Voorbeelden van boten vindt u op uitvaartvervoer.

Zorgvlied heeft 2 aula’s

De reguliere aula is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School en biedt 80 zit- en 100 staanplaatsen. Op een ander deel van de begrafplaats bevindt zich ’t Chalet, een klein karakteristiek gebouw dat sinds een aantal jaren dienst doet als uitvaartcentrum en tevens gebruikt kan worden als kleine aula (max. 20 personen) voor informele diensten. Ideeën voor een dienst in een aula vindt u onder afscheidsbijeenkomst.

Crematorion Zorgvlied

Sinds 2016 heeft Zorgvlied een crematorium. Het betreft een vrijstaand ovengebouw met een grote luifel waar zeker 100 man onder kunnen. Vanuit een van de aula’s begeleiden nabestaanden hun dierbare naar deze plek. Als zij dat wensen kunnen ze bij het moment zijn dat de kist of de baar in de ovenruimte gezet wordt. Zoals men er ook vaak bijblijft als de kist in een graf gezet wordt. Het ontwerp is zo bijzonder dat Zorgvlied er een eigen naam aan gegeven heeft: Crematorion.

Kosten

Wilt u een indicatie van kosten ontvangen voor een begrafenis of crematie op Zorgvlied? Neem dan contact op met uitvaartbegeleiding de Ode. Telefonisch op 020 4190882 of per mail via het contactformulier.
Meer over de kosten van een uitvaart in het algemeen leest u op uitvaartkosten.